تاریخچه همبرگر

تاریخچه همبر گر


بازرگانی آلمانی در خلال سفری به آسیا در اوایل دهه1800 متوجه شد که ترک های تاتار گوشتهای خود را برای نگهداری در زیر زین اسب هایشان نرم می کنند.حرکت اسب باعث وارد آمدن ضرباتی به گوشت ها و در نتیجه نرم شدن و خرد شدن آن ها می شد.سپس تاتار ها گوشت ها را از زین اسب ها خارج و پس از ادویه زدن آن هارا مصرف می کنند.ایده گوشت ضربه دیده راهش را به زادگاه آن بازرگان یعنی هامبورگ باز کرد که در آنجا آشپز ها به کباب کردن گوشت ها ونام نهادن برآن ها  به عنوان گوشت هامبورگی روی آوردند.بعد از آن مهاجران آلمانی دستور العمل پخت گوشت به این شیوه را به ایالات متحده آمریکا ارسال کردند.پس از زمانی کوتاه واژه همبرگر روی صورت غذای یک رستوران در نیویورکدر سال 1834 برای اولین بار پدیدار شد .ولی هیچگونه دستور العملی برای طبخ آن وجود نداشت.اولین اشاره به استیک همبرگری (گوشت استیک)در سال 1884 در نشریه بوستون ایونینگ مشاهده شد .افتخار تولید اولین همبرگر امروزی به چارلی ناگرین از جزایر هن غربی(سیمور)اختصاص دارد.ناگرین در سال 1885 همبرگرآمریکایی را در نمایشگاه ییلاقی سرباز مخصوص باری و تفریحات در سیمور به مردم معرفی کرد.اولین وعده گوشت چرخ کرده به صورت گرد(همبرگری)به شکلی که امروز می شناسیم در سال 1904 در نمایشگاه جهانی سنت لوییس ارائه شد.ولی سال های بعد یعنی در سال 1921 بود که آشپزی مبتکر اهل ویرجینیا بنام والت اندر سون مفهوم اصلی همبرگر رستورانی را ارائه کرد. او (بیلی اینگرام)سرمایه دار را متقاعد کردکه700 دلار برای ایجاد و برپایی رستوران های زنجیره ای وایت کسل همبرگر سرمایه گذاری کند.آن ایده ها با موفقییتی سریع مواجه شد.

 

منبع: مجله دنیای جدول نوجوانان  

/ 0 نظر / 54 بازدید